• img1
  • img2

Hundepsykolog – få hjælp til at forstå din hund

Vil du gerne forstå hvordan din hund tænker, og hvorfor den agerer som den gør? Har du problemer med din hunds adfærd, eller vil du blot blive endnu bedre ven med din hund? Her på siden kan du læse om hundepsykologi, og hvad en hundepsykolog kan gøre for dig og din hund.

Hunde er ikke ulve!

Mange har den fejlagtige opfattelse, at hunde er ulve i forklædning. Det er rigtigt, at tamhunden, Canis lupus familaris, nedstammer fra ulven, Canis lupus, så alle hunde har ulven som stamfar. Hunden deler også 99,8 % af deres genmateriale med ulven. Men hunde er en art for sig, og er hverken så kloge eller vilde som ulve. Hunde har ikke ulvens instinkter, for så ville de slet ikke være sammen med os.

Hvornår urtidsulven blev domesticeret er uklart, men siden da, er der blevet selekteret på egenskaber, der har passet til menneskenes behov og ønsker. Derfor ligner mange hunderacer i dag ikke den vilde ulv.

Ulven er et socialt dyr, der lever i flok. Ulven har et stort repertoire af signaler, den kan benytte sig af, alt efter hvilken indre tilstand den befinder sig i. Disse signaler bliver brugt på en ritualiseret måde, så den dominerende ulv kan vise sin dominans og den underlegne kan vise sin underkastelse, uden at nogen kommer til skade. På denne måde kan ulvene løse konflikter uden at udvise aggressiv adfærd.

Hundepsykologi og hundeadfærd

Hunde er ligesom ulven også flokdyr og ved instinktivt, at der skal være en leder af flokken. Hos ulven er det de to gamle forældre der er lederne. Som hos mennesket er det forældrene der bestemmer.

Når hunden er sammen med mennesker opstår der imidlertid ofte problemer. Vi signalerer ikke tydeligt hvem der er fører af flokken, hvilket kan få hunden til at tro, at den har ansvaret for flokken, eller at flokken mangler en fører. Det giver hunden stress og kan give sig udslag i adfærdsproblemer. Hunde har brug for, at vi kommunikerer med dem, så de forstår, at vi har ansvaret. Det mangler i manges hundes liv.

Få løst din hunds adfærdsproblemer af en hundepsykolog

Vidste du, at over 10.000 raske hunde hvert år bliver aflivet her i landet på grund af adfærdsproblemer? Hunde der udviser problemadfærd, skyldes ofte misforstået kommunikation mellem hunden og dens ejer.

Hunde og menneskers adfærd stemmer ikke altid overens, hvilket tit overses. Det kan føre til misforståelser. Både hund og ejer bliver frustrerede, og det kan føre til uhensigtsmæssig adfærd, som en hundepsykolog kan hjælpe med at løse.

Hundens adfærdsproblemer skal takles så hurtigt som muligt. Erfaringen viser, at jo før ejeren søger professionel hjælp hos en hundepsykolog, jo nemmere er det at løse problemet.

Kontakt hundepsykolog og adfærdsbehandler Anni Schrøder

Er du træt, at din hund laver ulykker, eller har du daglige problemer med din hunds adfærd i form af aggression, frygt eller manglende renlighed? Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre – eller du allerede synes, du har prøvet alt – så kontakt mig for en grundig konsultation. Jeg er ekspert i hundens signaler og adfærd, og kan hjælpe dig af med problemerne. Du vil få et mere harmonisk samliv med din hund.

Som uddannet dyreadfærdsterapeut og hundeejerinstruktør, har jeg bred erfaring med hundepsykologi. Jeg ved hvad der foregår i hundens univers, og kender din hunds adfærdsmønstre. Kontakt mig i dag på tlf. 30 13 21 72, hvis du har brug for en fagkompetent og professionel hundepsykolog.

Vil du læse mere om problemadfærd hos hunde, kan du se på siden adfærdsbehandler hund. Kig også på siderne hundeadfærd og hundetræning for mere information om hunde.

Hundepsykolog Anni Schrøder