• img1
  • img2

Har du brug for en adfærdsbehandler til din hund?

Søger du en adfærdsbehandler til din hund, så er du kommet til det rette sted. Jeg er er uddannet dyreadfærdsterapeut og har 37 års erfaring med dyrs adfærdsmønstre. Jeg yder faglig rådgivning og behandling, og kan med garanti også hjælpe dig og din hund som professionel adfærdsbehandler af hunde.

Har din hund udviklet problemadfærd? – Hér kan en adfærdsbehandler hjælpe

Mange hunde udvikler desværre en form for problemadfærd. Problemerne kan for eksempel vise sig ved, at ejeren har svært ved at styre hunden, at hunden ødelægger ting i hjemmet, eller den udviser aggressiv adfærd over for mennesker eller andre hunde.

Eksempler på problemadfærd hos hunde:

  • Knurrer af dig eller andre
  • Gør ad andre mennesker eller hunde
  • Gør eller hyler, når den er alene hjemme
  • Bider i ting i hjemmet
  • Er bange for høje lyde
  • Trækker konstant i snoren, når I går tur
  • Hopper op af andre mennesker, når I hilser
  • Kommer ikke når du kalder på den

Nogle problemer er værre en andre, og en del hundeejere mener godt, at de kan leve med et par af ovenstående typer af problemadfærd. For andre er problemerne så omfattende og voldsomme, at de overvejer at få hunden kastreret eller aflivet. Men husk: Størstedelen af disse problemer kan afhjælpes, så hverken kastration og aflivning er nødvendig. Med den rette hjælp fra en adfærdsbehandler, kan disse og andre problemer med din hund fjernes.

Særligt om aggressive hunde

Hunde er som udgangspunkt ikke aggressive eller konfliktsøgende dyr. Men de har evnen til at udvise aggressiv adfærd hvis der er en grund til det, for eksempel at de føler sig truet eller vil forsvare deres territorium eller andre i flokken.

Hunde optræder normalt ikke aggressivt over for hinanden, særligt ikke hanhunde mod tæver. Hanhunde kan dog godt være aggressive over for andre hanhunde, men hvis man undlader at blande sig, er det som regel hurtigt overstået. Såfremt din hund ofte optræder overlegent og aggressivt over for andre hunde, eller uhæmmet bider andre hunde, når den optræder aggressivt over for dem, er der grund til bekymring. Og hvis den fortsætter med at optræde aggressivt, selvom den anden hund har underkastet sig, optræder aggressivt over for hvalpe eller ofte bestiger andre hanhunde, efter den er blevet voksen, så er der grund til at bekymre sig.

Hvis din hund optræder aggressivt over for mennesker, er det som oftest fordi, at den er bange. Det kan skyldes, at hunden ikke er kommet nok ud blandt andre mennesker, særligt ikke i en tidlig alder, og derfor ikke har lært at overvinde sin frygt for fremmede mennesker. Du må aldrig acceptere, at din hund optræder aggressivt over for børn, hverken fremmedes børn eller børn i din familie. Heller ikke selv om, du mener, at det er deres egen skyld. Du bør omgående få hjælp af en adfærdsbehandler, og både hundens og børnenes adfærd bør granskes og ændres.

Optræder din hund aggressivt, bør du få hjælp så hurtigt som muligt. Jo hurtigere du får vejledning og klare retningslinjer af en adfærdsbehandler, jo nemmere er det at få løst problemet.

Derfor udvikler hunde adfærdsproblemer

Der kan være mange grunde til, at din hund har udviklet et eller flere adfærdsproblemer. Det kan skyldes manglende opdragelse, mangel på socialisering blandt mennesker og hunde, understimulering, traumatiserende oplevelser, stress, overgreb, misrøgt osv. Uanset årsagen til hundens problemadfærd, kan mange problemer løses ved, at du bruger tiden sammen med hunden bedre.

Forebyggelse er bedste middel mod problemadfærd

Det bedste middel mod problemadfærd er forebyggelse. Mange adfærdsmæssige problemer kan forebygges ved at lære hundens sprog bedre at kende, og agere ud fra dem. Vi overser tit hundens signaler, hvilket har konsekvenser. Hunde gør nemlig kun det, som de ved virker.

Erfaring viser, at jo før du søger hjælp til din hunds problemadfærd, og begynder træning og terapi i samarbejde med en adfærdsbehandler, jo mindre indsats er nødvendig for at få løst problemet.

Kontakt adfærdsbehandler Anni Schrøder og få hjælp til din hund

Har du og din hund brug for hjælp? Som adfærdsbehandler af hunde med mange års erfaring, kan jeg med sikkerhed hjælpe din hund af med sine adfærdsproblemer. Du vil få en gladere og mere harmonisk hund. Kontakt mig ganske uforpligtende på tlf. 30 13 21 72 og hør mere om, hvordan jeg som adfærdsbehandler kan give din hund et bedre hundeliv.


Læs mere om hunde på siderne:
Hundeadfærd
Hundepsykolog
Hundetræning

Adfærdsbehandler hund 1 Adfærdsbehandler hund 2